Logga3d

business management och ledarskap

Visste du att 70 % av alla kvinnliga chefer och företagsledare har sin bakgrund bland hästarna i stallet? Det visar i alla fall forskning gjord av Lena Forsberg - Luleå tekniska universitet. Business management- och ledarskapsprofilen är den nyaste på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och innehåller blocken med företagsekonomi från ekonomiprogrammet, samt entreprenörskap och företagande från naturbruksprogrammet. Framtidens ledarskap ser annorlunda ut än det gjort tidigare, nu och framöver krävs hållbar utveckling och en klok användning av våra gemensamma globala naturresurser. Miljö och klimat kommer att ha allt större betydelse inom näringslivet framöver.

Du kombinerar BML-inriktningen med ridning. Du rider då tillsammans med skolans elever som går hästhållning/ridning. 

driv ett riktigt företag

Skolans BML elever driver också företagsamhet på riktigt genom att starta UF-företag. I utbildningen ska man vara ute på olika arbetsplatser för att lära sig om företagande i det verkliga livet. En chans att knyta kontakter för framtiden, för att se och lära hur det är inom just den bransch som du kommer att vara en del av.

efter studenten

Den examen du tar inom BML är ”dubbel”. Du tar en yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidare studier efter gymnasiet. I denna inriktningsprofil får du dessutom särskild behörighet till polis, jurist och civilekonom.

bildtext
bildtext
bildtext