Logga3d

hästhållning

Våra skolhästar är sporthästar

Helsingborgs Ridgymnasium är en yrkesutbildning och förbereder våra elever på ett sådant sätt att de ska kunna ta ett jobb i ett stall på hög intenationell nivå. De hästar du möter i vårt stall är sporthästar och inte hästar av varianten vanlig ridskola. Kika i galleriet för en kort presentation av våra helt underbara hästar.

Hoppträning med Rolf-Göran Bengtsson 20181101

Hästar med tävlingsmeriter
All utbildning, träning och coachning sker på skolans egna hästar som är utbildade och tävlade på olika nivåer, ända upp till svår klass. Skolan lägger stor vikt vid att utbilda för yrkeskompetens och inte hobbyverksamhet. Tävlingsinriktningens elever tävlar dressyr eller hoppning på skolans hästar med tränare från skolan som utbildar och coachar. Svenska Ridsportförbundets yrkesexamen för hästskötare tar du inom skolans ram, där gäller det att göra  så bra ifrån sig som man bara kan,  det handlar ju om kvalitet och yrkesstolthet.

Tävlingsryttare
Är du en av dem som vill satsa på att skapa dig en egen karriär som ryttare på professionell nivå? Är det hoppning eller dressyr som lockar? På Helsingborgs Ridgymnasium kan du, om du jobbar hårt, bli antagen till spetstruppen. Eleverna i spetstruppen koncentrerar sig enbart på en häst var under sista läsåret som de tränar och tävlar på.

Hästskötare / Groom
Vill du kanske vara den som alltid ser till att sporthästen alltid är i toppskick och redo att visa upp sig på tävlingsbanan. Du kan vara den person som vet hur ryttaren och hästen vill ha allting när det är tävling. Du är en trygghet för hästen i främmande miljöer och ser till att rutiner följs såväl hemma i stallet som på tävlingsbanan. Du ser genast om något inte är bra med dina sköthästar.

Stallmanagement
Du är den människa som stallägaren eller tävlingsryttaren tryggt kan lämna över sina hästar till under tiden som ryttaren ligger ute på tävling. Du kan fatta kloka beslut och tar ansvar för stallet på alla sätt, så att hästarna som är kvar hemma i stallet mår bra och är redo för arbete när det behövs.

Kombinera med NA
Dessutom kan du som vill kombinera NA med ridning genom att läsa inriktningen NA-rid.
Hästinriktningen ger dig alla möjligheter att utvecklas tillsammans med skolans hästar. På Ridgymnasiet rider eleverna på skolans välutbildade och välstammade hästar som har olika ålder och utbildningsnivåer upp till svår klass. Vår personal är både välutbildad och kunnig, de ansvariga Dressyr- och hopptränarna har egna såväl nationella som internationella tävlingsmeriter. Vårt läge på Helsingborgs ridanläggning är idealiskt. Här hålls varje år några av de större tävlingarna nationellt.


Efter studenten
Flera av skolans studenter har startat sin internationella karriär efter gymnasiet. Skolan har ofta förfrågan från utlandet efter tidigare studenter som vill jobba professionellt utomlands inom hopp- och dressyrsporten. Att gå på HBRG är att starta en utlandskarriär. Väljer du att stanna i Sverige kan du välja att jobba inom hästnäringen eller studera vidare. Alla elever läser grundläggande högskolebehörighet i sin yrkesexamen på HBRG. Därutöver har man som elev särskild behörighet till SLU:s alla kandidatutbildningar.

Häng med på träning För Bo Kristoffersen

bildtext