Logga3d

Skolans hästar

I vårt stall står många fina hästar som alla har något viktigt att lära ut våra elever. De är alla olika och då menas inte bara till färg och storlek, utan även temperament och förmågor. Det finns hästar på alla nivåer för att samtliga elever ska kunna få en utmaning och chans att lära sig något nytt. Vi jobbar hårt för att hålla en mycket hög nivå på våra skolhästar och ett flertal är under vidareutveckling och tävlar parallellt med arbetet på skolan. 
 

Borsalina F. 2018 e Borsalino - Rob Roy

Mycket trevlig häst med en fantastiskt fin inställning till både människor och arbete. Fick diplom som gångartstalang på sitt treårstest och kommer att utbildas vidare av skolans personal innan hon börjar att slussas in i verksamheten.

Check Me Out f. 2013 E Check In - Collin L

Ett sto av trevlig modell som hoppar riktigt fint. Är sent tagen och utbildas nu i hoppning och dressyr med sikte på att bli en allsidig skolhäst som på sikt ska kunna tävlas av elever i hoppning.

Chin-Pia - f. 2012 e Chin Win- Pilot

Vackert sto som tävlat lätt klass i hoppning, innan det har hon fått föl. Lättsam och mjuk med mycket trevlig inställning. Kommer att vidareutbildas i hoppning. 

Countdown -  f. 2010 e Cornado I- Ahorn Z

Mycket sympatisk valack som är väldigt snäll och sansad och har en fin ridbarhet som uppskattas mycket av våra elever. Utbildad Msv C dressyr och tävlad i 1,30 hoppning felfritt, med skolans tränare Jörgen Larsson.
 

Dancing Dragon f. 2018 e Diamond Hit - Alabaster

Lite större valack som är avlad för dressyr med Grand Prix-hingstar i första och andra led. Trots detta visar "Dude" redan mycket fin inställning för hoppning så vår ambition är att han ska bli riktigt duktig i båda disciplinerna. Kommer att i första hand utbildas under 2022 för att sedan slussas in i verksamheten mer och mer.
 

Gulianco -  f. 2012 e Goldfever II-Glückspilz

Snygg valack av fin, lite mindre modell. Felfritt tävlad i 1,20-hoppning med en elev från tävlingsinriktningen, och kommer att vidareutbildas i både hoppning och dressyr.

 

Gunvald - f. 2005 e Graf Grannus ue. Piccard

Hoppglad och snäll häst vars bröder tävlar Grand Prix hoppning. Har tävlat lättare klasser hoppning med skolans elever.

 

Harald - f. 2006 e Heraldik xx – Calypso II

Mjuk och fin häst med tre bra gångarter. Alltid snäll och med mycket framåtbjudning. Utbildad LA dressyr, tävlad LB med elev från skolan.

 

Here We Go  - F. 2017 E Hickstead White - Camax L

Sto som tävlat 1,00 m hoppning i Tyskland. Kommer att vidareutbildas i hoppning och dressyr.
 

Ikarus - f. 2017 e Asgards Ibiza - Benetton Dream

Stor och stilig valack som trots sin unga ålder är väldigt lugn och okomplicerad i både ridning och hantering. Har tre fina gångarter och hög ridbarhet. Kommer att utbildas inom både dressyr och hoppning samtidigt som han slussas in i skolverksamheten.

Mr Bean van´t Heike - f. 2012 e Cumano - Nabab de Reve

Mr Bean har tidigare gått 1,40 hoppning och även childrenklasser i Tyskland. Han är välutbildad även i dressyr och har ett mycket lugnt och trevligt temperament, och kan därför ridas av alla.

Nordiclights Warbucks Just Lady Hawk - F. 2015 e Fallen Ash Farms Warbucks A - Champion Farms Nighthawk A

Lill-Lady är stallets glädjespridare med sin blotta uppenbarelse som renrasig amerikansk miniatyrhäst. Utöver det används hon i vår körundervisning, framför allt med eleverna i åk 1 som läser kursen Ridning och körning.

Las Vegas - f. 2007 e Lissabon – Contender

Mycket vacker häst som är tävlad medelsvår hoppning och lätt klass dressyr i Tyskland. Är även tävlad av skolans elever i hoppning, 120cm med placeringar och Medelsvår B dressyr med vinst. Lättriden med hög ridbarhet i både hoppning och dressyr. 
 

Levantino - f. 2008 e Levistano ue Domenico xx

Mycket trevlig valack som är tävlad Msv B dressyr med placeringar och resultat på 71%. Han har tre fina gångarter och hög ridbarhet med mycket framåtbjudning. Kommer att fortsätta vidareutbildas i dressyr av skolans lärare med siktet inställt på svår klass.

 

Lillian - F. 2018 e Livaldon - Florestan

Mycket lugnt och trevligt sto som kommer att vidareutbildas i hoppning och dressyr med tyngdpunkt dressyr. Lillian gjorde sitt "Stutenprüfung" i Tyskland som treåring med mycket fina poäng.
 

My Million - F. 2016 e Mylord Carthago-Kolibri

Supertrevlig hopphäst som även rör sig fint och har hög ridbarhet. Kommer att vidareutbildas i både dressyr och hoppning.

Robina F. 2016 e Rosario-Flexio

Mycket snällt och trevligt sto av lite mindre modell med tre fina gångarter. Grundutbildad i dressyr och ska vidareutbildas i både dressyr och hoppning. Född och uppvuxen hos Anna och Gunnar på Skalkagården.

Ross - f. 2014 e Rosario-Rascalino

Född hos Anna och Gunnar på Skalkagården, utbildad på Stall Ramsbrock i Tyskland. Utbildad Lätt A dressyr och 1,00 m hoppning.

Struvensee - F. 2010 E Sir Gregory - Donnerschwee

Fantastiskt lugn och trevlig dressyrhäst med tre riktigt fina gångarter. Utbildad Medelsvår B dressyr och har sedan han kom till skolan i höstas lärt sig att hoppa enkla banor utan problem.

Sunset Paradise - f. 2012 e Surprice – Wolkenstein II

Dressyrstammad svart skönhet som godkändes för avel som 2,5-åring men kastrerades som 4-åring. Kvalade till Elmia Scandinavian Horse Show som femåring hösten 2017 och kom där på femte plats i finalen. Han har sedan dess utbildats t o m St Georges och är på väg mot Intermediaire I (svår klass) och har tävlat Msv B med vinst på nästan 70%. Han är även grundutbildad i hoppning och hoppar riktigt fint!