Logga3d

Skolans hästar

I vårt stall står många fina hästar som alla har något viktigt att lära ut våra elever. De är alla olika och då menas inte bara till färg och storlek, utan även temperament och förmågor. Det finns hästar på alla nivåer för att samtliga elever ska kunna få en utmaning och chans att lära sig något nytt. Vi jobbar hårt för att hålla en mycket hög nivå på våra skolhästar och ett flertal är under vidareutveckling och tävlar parallellt med arbetet på skolan. 
 

Borsalina F. 2018 e Borsalino - Rob Roy

Mycket trevlig häst med fin inställning till både människor och arbete. Fick diplom som gångartstalang på sitt treårstest. Utbildad Lätt B/Lätt A dressyr och grundläggande nivå i hoppning.

Chacci Wroom F. 2018 e Chacoon Blue-Wilawander XX

Hoppstammad valack som tävlat lätt klass hoppning i Tyskland. Fin modell och trevliga gångarter, kommer att vidareutbildas i både hoppning och dressyr.

Check Me Out f. 2013 E Check In - Collin L

Ett sto med trevliga gångarter, utbildad Lätt B/Lätt A dressyr och startad lätt klass hoppning. Lugnt, fint temperament och bra storlek och modell som passar många!

Chin-Pia - f. 2012 e Chin Win- Pilot

Mycket trevligt sto, en riktig allroundhäst som kan ridas av alla. Tävlad lätt klass och hoppning och utbildad Msv C dressyr.


 

Countdown -  f. 2010 e Cornado I- Ahorn Z

Mycket sympatisk valack som är väldigt snäll och sansad och har en fin ridbarhet som uppskattas mycket av våra elever. Har tävlat upp till 1,30 hoppning felfritt. Tävlad Msv C dressyr, utbildad högre. Professor i allt: Hoppning, dressyr; longering, sitsträning (tom A la Celle!)


 

Dancing Dragon f. 2018 e Diamond Hit - Alabaster

Stor men mycket snäll valack med riktigt fin stamtavla för dressyr- tre Grand Prix-hingstar på rad! Utbildad Msv C dressyr och hoppning lättare nivå.
 

Delamour F. 2018 e Delatio-San Amour

Dressyrstammad valack som kommer att utbildas vidare i både hoppning och dressyr. Mycket trevlig häst med fina gångarter och bra ridbarhet.
 

Gulianco -  f. 2012 e Goldfever II-Glückspilz

Snygg valack av fin, lite mindre modell. Felfritt tävlad i 1,20-hoppning med en elev från tävlingsinriktningen. Utbildad Msv C dressyr. Otroligt temperament och kan ridas av alla! 

Gunvald - f. 2005 e Graf Grannus ue. Piccard

Hoppglad och snäll häst vars bröder tävlar Grand Prix hoppning. Har tävlat lättare klasser hoppning med skolans elever. Fantastisk inställning till livet, alltid positiv och glad!
 

Harald - f. 2006 e Heraldik xx – Calypso II

Mjuk och fin häst med tre bra gångarter. Alltid snäll och med mycket framåtbjudning. Utbildad LA dressyr, tävlad LB med elev från skolan.

 

Here We Go  - F. 2017 E Hickstead White - Camax L

Trevligt sto av fin modell. Tävlad 1,00 meter hoppning och utbildad Lätt A dressyr. Pigg och framåt, positiv och glad för att jobba. 

Ikarus - f. 2017 e Asgards Ibiza - Benetton Dream

Stor, flott valack med mycket trevligt temperament. Fina gångarter, tävlat Lätt A dressyr med en andraplacering och vunnit 6-årsklass. Utbildad lätt nivå i hoppning.

Mr Bean van´t Heike - f. 2012 e Cumano - Nabab de Reve

Mr Bean har tidigare gått 1,40 hoppning och även childrenklasser i Tyskland. Han är välutbildad även i dressyr och har ett mycket lugnt och trevligt temperament, och kan därför ridas av alla.

Nordiclights Warbucks Just Lady Hawk - F. 2015 e Fallen Ash Farms Warbucks A - Champion Farms Nighthawk A

Lill-Lady är stallets glädjespridare med sin blotta uppenbarelse som renrasig amerikansk miniatyrhäst. Utöver det används hon i vår körundervisning, framför allt med eleverna i åk 1 som läser kursen Ridning och körning.

Las Vegas - f. 2007 e Lissabon – Contender

Mycket vacker häst som är tävlad medelsvår hoppning och lätt klass dressyr i Tyskland. Är även tävlad av skolans elever i hoppning, 120cm med placeringar och Medelsvår B dressyr med vinst. Lättriden med hög ridbarhet i både hoppning och dressyr. 
 

Levantino - f. 2008 e Levistano ue Domenico xx

Mycket trevlig valack.  Vinster och placeringar tom Medelsvår B dressyr. Utbildad högre. Han har tre fina gångarter och hög ridbarhet med mycket framåtbjudning.

Lillian - F. 2018 e Livaldon - Florestan

Mycket lugnt och trevligt sto som kommer att vidareutbildas i hoppning och dressyr med tyngdpunkt dressyr. Lillian gjorde sitt "Stutenprüfung" i Tyskland som treåring med mycket fina poäng.
 

My Million - F. 2016 e Mylord Carthago-Kolibri

Supertrevlig hopphäst som även rör sig fint och har hög ridbarhet. Tävlad 1,10 meter hoppning, utbildad Msv C dressyr. "Milton" har en mycket fin härstamning, där fadern Mylord Carthago var finalist i UVM som fyra-, fem-, och sexåring och placerade sig fyra som sjuåring. Därefter hade han en otroligt framgångsrik karriär med Penelope Leprevost. Ekipaget var finalister i världscupen 2004, har ett lagsilver från VM 2010 och lagsilver i EM 2011, där han även var sjua internationellt.
Mylord Carthago tävlade i OS 2012 och har vunnit otaliga CSI5* Grand Prix.

Robina F. 2016 e Rosario-Flexio

Mycket snällt och trevligt sto av lite mindre modell med tre fina gångarter. Tävlad Lätt B dressyr, vunnit Lätt C, och är utbildad Lätt A. Utbildad lätt klass hoppning och är även modig och duktig när det kommer till hoppning i terräng. Född och uppvuxen hos Anna och Gunnar på Skalkagården.

Ross - f. 2014 e Rosario-Rascalino

Född hos Anna och Gunnar på Skalkagården, utbildad på Stall Ramsbrock i Tyskland. Utbildad Lätt A dressyr och 1,00 m hoppning.

Struvensee - F. 2010 E Sir Gregory - Donnerschwee

Fantastiskt lugn och trevlig dressyrhäst med tre riktigt fina gångarter. Utbildad Medelsvår B dressyr och har sedan han kom till skolan lärt sig att hoppa enkla banor utan problem.

Sunset Paradise - f. 2012 e Surprice – Wolkenstein II

Dressyrstammad svart skönhet som godkändes för avel som 2,5-åring men kastrerades som 4-åring. Kvalade till Elmia Scandinavian Horse Show som femåring hösten 2017 och kom där på femte plats i finalen. Han har sedan dess utbildats t o m St Georges och är på väg mot Intermediaire I (svår klass). Tävlad med vinster i Msv B och resultat på över 70%. Utbildad lätt klass hoppning, hoppar med riktigt fin teknik.