Logga3d

Inriktiningsprofil Naturvetenskap

Här kommer du att få läsa samtliga ämnen och kurser som ingår i naturvetenskap för högskola och universitet (behörighetsområde A13). Detta betyder att biologi, kemi, fysik samt matematik läses i stor omfattning. Naturbrukets praktiska kurser med innehåll som djurens beteende, hjärt-lungräddning, brandskydd, traktorkörning och framförallt ridning gör att skoldagen blir varierande och du orkar med teorin på ett bättre sätt.

veterinär eller läkare?

Denna inriktning är perfekt för dig som siktar mot studier till läkare eller veterinär. Alla kurser som krävs för att bli behörig till dessa studier ingår. Flera som tagit studenten hos HBRG är i dag färdigutbildade veterinärer, läkare eller ingenjörer.

KURSGARANTI

Alla som valt sin utbildning på HBRG är garanterade att de kurser som erbjuds faktiskt genomförs. Vi har inga krav på minsta antal elever i våra undervisningsgrupper. De kurser som finns i vårt erbjudande när du söker till HBRG blir också verklighet, även om det ibland ligger några år fram i tiden. Det är för oss en viktig kvalitets- och trovärdighetsfråga.

LEVANDE NATURVETENSKAP

Hos oss går teori och praktik hand i hand. Alla elever på HBRG lär sig hjärt-lungräddning, brandskydd och brandbekämpning. Traktorkörning ingår också som obligatoriskt moment för alla. Samtidigt lär man sig också körkortsteorin till bilkörkortet. Allt detta gör skoldagen omväxlande och ger dig användbara praktiska kunskaper och färdigheter.

Alla inriktningar med naturvetenskap har precis som alla andra inriktningar 15 veckors APL ( arbetsplats-lärande). Läs mer ...

vilken na-inriktning är din?

NA-kurserna kan kombineras med alla tre inriktningarna på HBRG.
Välj mellan NA-ridning, NA- djursjukvård häst eller NA- djursjukvård smådjur. 

efter gymnasiet

Du som gått denna inriktning har förutom yrkesexamen från naturbruksprogrammet både grundläggande behörighet till högskolan samt den särskilda behörigheten A13. Med denna behörighet kan du studera vidare till alla naturvetenskapliga universitetsutbildningar som finns. I Sverige eller Europa. Allt fler studenter från Helsingborgs Ridgymnasium väljer att studera på något universitet i Europa. Veterinärexamen från flera Europeiska länder gäller också direkt i Sverige. Intervju och uttagningstest gör man i så fall först på någon plats i Sverige.

bildtext
bildtext
bildtext
bildtext