Logga3d

Om oss

Vår idé är att hålla högst kvalitet på alla områden

Helsingborgs Ridgymnasium är en modern gymnasieskola med naturbruksprogrammet som bas. I våra nya fräscha lokaler i centrala Helsingborg, endast ett stenkast från Helsingborg C, har eleverna sina teoretiska lektioner.  Vår praktiska undervisning i stall bedrivs på en av Sveriges modernaste ridanläggningar, Helsingborgs Ridhus och våra elever som läser djursjukvård har en del av sin utbildning förlagd på Evidensia Specialistdjursjukhus på Berga i Helsingborg. Vårt unika läge gör det möjligt för många av våra elever att pendla till sin drömutbildning. I dagsläget pendlar eleverna från 23 olika kommuner, vilket ställer höga krav på oss att leverera kvalitativ utbildning som gör resandet värt besväret.
 

vårt förhållningssätt

En av våra viktigaste framgångsfaktorer är vårt förhållningssätt. Vi är övertygade om att alla elever har stora inneboende resurser som vi tillsammans kan utveckla. Alla elever har rätten att lyckas nå sina mål. Vi ser skolan som en gemensam arbetsplats för alla såväl lärare som elever vi har bara olika arbetsuppgifter.

Våra lärare är behöriga och professionella i sina ämnen och finns tillgängliga under hela skoldagen för eleverna. Det finns inget lärarrum att gömma sig i utan alla äter och fikar tillsammans på våra raster. Hos oss trivs och utvecklas eleverna, få lämnar sin utbildning och mobbning är otänkbart.

Hitta hit