hbrg-logo-brodyr-text

Skolans hästar

I vårt stall står många fina hästar som alla har något viktigt att lära ut våra elever. De är alla olika och då menas inte bara till färg och storlek utan även temperament och förmågor. Det finns hästar på alla nivåer för att samtliga elever ska kunna få en utmaning och chans att lära sig något nytt. Vi jobbar hårt för att hålla en mycket hög nivå på våra skolhästar och ett flertal är under vidareutveckling och tävlar parallellt med arbetet på skolan.

NumCassio f 2015 e Numero Uno- Cassiano

Ny häst inför höstterminen. NumCassio är en yngre lovande häst som är tävlad 120 cm hoppning i Tyskland i år innan han kom till oss. Numcassio har förutom sin hoppförmåga även hög ridbarhet och tre trevliga gångarter.

Chin-Pia - f. 2012 e Chin Win- Pilot

Vackert sto som tävlat lätt klass i hoppning, innan det har hon fått föl. Lättsam och mjuk med mycket trevlig inställning. Kommer att vidareutbildas i hoppning.

Coco - f. 2007 e Camirez L-Rubinstein

Mycket snäll och trevlig häst som är begåvad i hoppning och har tre bra grundgångarter. Utbildningsståndpunkt: LB dressyr och 110 cm hoppning med potential för mycket mer.

Countdown -  f. 2010 e Cornado I- Ahorn Z

Mycket sympatisk valack som är väldigt snäll och sansad och har en fin ridbarhet som uppskattas mycket av våra elever. Utbildad Msv C dressyr och tävlad i 1,30 hoppning felfritt, med skolans tränare Jörgen Larsson.

Dubai - f. 2002 e Donatelli-Campari M

Vacker svart häst med hög ridbarhet, tre bra gångarter och naturlig bärighet. Tävlad lätt A:3 med vinst på 72%. Stallets absolut lugnaste och snällaste häst.

Flexina - f. 2012 e Flexio-Desperados

Mycket trevligt sto av lite mindre modell, uppfödd hos Anna och Gunnar på Skalkagården och hennes mamma är det fantastiska stoet Doris Day som vann Bundeschampionatet i Tyskland som treåring och har därefter lämnat två avkommor (dvs halvbröder till Flexina) som blivit godkända för avel i Tyskland, och den yngsta av dessa två blev dessutom premiehingst i Hannoveranerförbundet. Flexina själv har fått ett föl och ligger därefter lite efter i utbildningen men har hunnit med att tävla Lätt B dressyr med 70% och en andraplacering som resultat och är utbildad Lätt A dressyr och är grundutbildad i hoppning.

Fürst Ferdinand -  f. 2009 e Fürst Romancier- Rohdiamant

Stilig dressyrvalack, utbildad Msv C dressyr och hoppar även trevligt. Snäll och lugn häst med fina gångarter.

Gulianco -  f. 2012 e Goldfever II-Glückspilz

Snygg valack av fin, lite mindre modell. Felfritt tävlad i 1,20-hoppning med en elev från tävlingsinriktningen, och kommer att vidareutbildas i både hoppning och dressyr.

Gunvald - f. 2005 e. Graf Grannus ue. Piccard

Hoppglad och snäll häst vars bröder tävlar Grand Prix hoppning. Har tävlat lättare klasser hoppning med skolans elever.

Harald - f. 2006 e Heraldik xx – Calypso II

Mjuk och fin häst med tre bra gångarter. Alltid snäll och med mycket framåtbjudning. Utbildad LA dressyr, tävlad LB med elev från skolan.

Las Vegas - f. 2007 e. Lissabon – Contender

Mycket vacker häst som är tävlad medelsvår hoppning och lätt klass dressyr i Tyskland. Är även tävlad av skolans elever i hoppning, 120cm med placeringar och Medelsvår B dressyr med vinst. Lättriden med hög ridbarhet i både hoppning och dressyr.

Levantino - f. 2008 e Levistano ue Domenico xx

Mycket trevlig valack som är tävlad Msv B dressyr med placeringar och resultat på 71%. Han har tre fina gångarter och hög ridbarhet med mycket framåtbjudning. Kommer att fortsätta vidareutbildas i dressyr av skolans lärare med siktet inställt på svår klass.

Ross - f. 2014 e Rosario-Rascalino

Född hos Anna och Gunnar på Skalkagården, utbildad på Stall Ramsbrock i Tyskland.

Sunset Paradise - f. 2012 e Surprice – Wolkenstein II

Dressyrstammad svart skönhet som godkändes för avel som 2,5-åring men kastrerades som 4-åring. Grundutbildad i hoppning, tävlad lätt A dressyr med vinst samt placering i femårsklass, kvalade till Elmia Scandinavian Horse Show hösten 2017 och kom där på femte plats i finalen. Har under 2018 vidareutbildats och tävlat Medelsvår B dressyr och 6-årsklasser med godkända resultat. Målet för 2019 är Medelsvår A/Prix St Georges dressyr.

Ultra Leve - f. 2001 e Nobre ue Castelo, Lusitano

Dressyrhäst utbildad till Grand Prix dressyr och tidigare riden av den portugisiske OS-ryttaren Daniel Pinto. Tävlad Grand Prix i Portugal med resultat på över 64%. En fantastisk läromästare, inte alls lättriden men för den som inte ger upp har han massor att lära ut och flera av våra elever har fått prova på hur det känns att rida piaff och passage tack vare honom!