Logga3d

En gymnasieskola när den är som bäst!

När vi ser hur det gått för våra studenter som lämnade oss i juni 2021, blir vi riktigt stolta och glada för deras skull. Våra avgångselever studerar nu till veterinär, läkare, leg. djursjukskötare, sjuksköterska, och flera andra viktiga utbildningar och samhällsfunktioner. Vi vet även att många har gått direkt ut i yrket och yrkeslivet med sina dubbla examina, både i hästverksamheter och på djurkliniker runt om i Skåne och Halland, dessutom har en elev kommit in på den tyska beridarutbildningen. Ni  elever som går er utbildning hos oss är eftertraktade! Bara hos vår samarbetspartner specialistdjursjukhuset Evidensia finns det många f.d. elever som duktiga medarbetare. En skola som ger möjlighet till dubbelexamen lönar sig.

Nytt för detta läsår är att vår inriktning Hundhälsa startar, ett spännande område som är i stark tillväxt, även efter pandemin. Dessutom gör vi en storsatsning på häst med ett stort vetenskapligt projekt ”förebyggande hästhälsa” tillsammans med Evidensia. Utöver detta har vi kunnat utöka antalet boxar och därmed hästar på skolan genom vårt samarbete med HFRK, så ni kommer att kunna möta fler och nya förmågor på både hopp- och dressyrsidan på skolan under höstterminen.

Vi levererar!

Alltid välkommen till Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg.

Du också!
 

Senaste nytt

Helena Torstensson tillträder tjänsten som stallchef och ansvarig för hoppsektionen vid Rid- och djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg.
- Vi är mycket glada att ha knutit Helena till vår verksamhet. Hon kommer med sin kompetens och breda erfarenhet bidra till att utveckla vår hoppsektion ytterligare, säger Anna Genfors skolans grundare.
Helena kommer närmast från PS&Partners där hon varit ansvarig för den svenska verksamheten.
 

Skuggning

Gör som många andra, skugga en dag hos oss! Kontakta andreas@ridgymnasiet.nu

Filmer om Skolan

Klicka här om du vill titta på våra filmer om skolan och få en inblick i verksamheten.

nyhet!!!

Ny inriktning 2021, Hundhälsa. Läs mer här...

Läsårstider 21/22

Hösttermin 16/8-21/12Vårtermin 11/1-10/6
Höstlov vecka 44Sportlov vecka 8
Påsklov vecka 15
Övriga lovdagar 27/5

Läsårstider 22/23

Hösttermin 15/8-22/12Vårtermin 10/1-9/6
Höstlov vecka 44Sportlov vecka 8
Påsklov vecka 14
Övriga lovdagar 19/5, 5/6