Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Våra utbildningar

En mångfacetterad gymnasieskola med nyskapande utbildningar.

Högskoleförberedande utbildning

Hästhållning | Ridning

Utveckla dig som ryttare och hästskötare på en modern anläggning tillsammans med sporthästar tränade på elitnivå (många tävlar parallellt med skolan) och lärare som många av dem själva har tävlingsmeriter.

Högskoleförberedande utbildning

Djursjukvård | Häst

Utvecklad i samarbete med Evidensia i Helsingborg, som är ett av Sveriges tre akutdjursjukhus med operationer och akutintag dygnet runt. Under utbildningen har du klinikutbildning inom områdena vårdavdelning, poliklinik och operation.

Högskoleförberedande profilinriktning

BML

Framtidens ledarskap kräver kunskap om hållbar utveckling och en klok användning av naturresurser – miljö och klimat får allt större betydelse inom näringslivet. Hos oss kan du kombinera naturbruksprogrammet med Business management och ledarskap, vilket vi är unika med i Sverige.

Se våra poängplaner

Vi är innovativa och var först med att erbjuda gymnasieutbildning som ger fullständig områdesbehörighet A13 för att kunna söka direkt till veterinärutbildningen. Vi kombinerar ekonomi- och naturvetenskapsprogrammens karaktärsämnen med naturbruksprogrammet och erbjuder därmed hybridutbildningar som är både praktiska och teoretiska. Men självklart kan du välja en yrkesförberedande examen med tyngdpunkten på praktik.

Högskoleförberedande utbildning

Djursjukvård | Sällskapsdjur

Treårig utbildning med mycket praktik och kontakt med djur, utbildningen är till 80 % inriktad på hund och katt. Under alla tre åren på utbildningen har du klinikutbildning inom områdena vårdavdelning, poliklinik och operation.

Högskoleförberedande utbildning

Hundhälsa

Hundhälsa är vår nya utbildning från hösten 2021. Fler och fler skaffar hund och kräver specialister som kan sköta allt från kloklippning till passning, många hundar behöver dessutom assistans-, terapi- och ledarutbildning.

Högskoleförberedande profilinriktning

Naturvetenskap

Med NA-blocket får du lära dig levande naturkunskap – du kombinerar NA-ämnen med naturbrukets praktiska ämnen. Du får läsa samtliga ämnen och kurser som ingår i naturvetenskap för högskola och universitet (behörighetsområde A13), vilket betyder mycket biologi, kemi, fysik och matematik.

Skolan ligger mitt i centrala Helsingborg.

"Skolan är som en stor familj och om man behöver någon hjälp så finns alltid lärarna där för dig."

Nicole

Elev på skolan