Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hästhållning | Ridning

Möt skolans hästar

Skolans hästar

Hästar med bra variation som alla har något viktigt att lära ut.

I vårt stall står många fina hästar som vi är mycket stolta över. Samtliga hästar har något viktigt att lära våra elever, och tillsammans med såväl olika personligheter, färg och storlek har vi hästar som passar för alla, där de likväl har olika temperament och förmågor.

Vi arbetar aktivt för att hålla en hög nivå på våra skolhästar, där flertalet är under vidareutveckling samtidigt som de tävlar parallellt med arbetet på skolan. Samtidigt har vi hästar som kan ridas på alla nivåer för att samtliga elever ska få en utmaning och en chans att lära sig något nytt.

Borsalina -  f. 2018 e Borsalino - Rob Roy

Borsalina är en mycket trevlig häst med fin inställning till både människor och arbete. Hon är utbildad Lätt B/Lätt A dressyr samt grundläggande nivå i hoppning, och fick dessutom diplom som gångartstalang på sitt treårstest!

Chacci Wroom F. 2018 e Chacoon Blue-Wilawander XX

Här har vi en hoppstammad valack som tävlat lätt klass hoppning i Tyskland. Chacci Wroom F har en fin modell och trevliga gångarter som kommer att vidareutbildas i såväl hoppning som dressyr.

Chin-Pia - f. 2012 e Chin Win- Pilot

Chin-Pia är ett allroundsto som är riktigt härlig att ha att göra med. Hon kan ridas av alla och är tävlad lätt klass i hoppning och utbildad Msv C dressyr.

Countdown -  f. 2010 e Cornado I- Ahorn Z

Vår Countdown är en sympatisk, lugn och snäll häst med god ridbarhet, som därför uppskattas mycket av eleverna. Han har tävlat upp till 1,30 hoppning felfritt och är även tävlad upp till Msv C dressyr, men är utbildad högre. Med andra ord: en riktig professor i allt: hoppning, dressyr; longering, och till och med för sitsträning (till och med A la Celle)!

Dancing Dragon - f. 2018 e Diamond Hit - Alabaster

Dancing Dragon är en stor men snäll valack med riktigt fin stamtavla för dressyr: tre Grand Prix-hingstar på rad! Han är utbildad Msv C dressyr och för lättare nivå i hoppning.

Delamour F. 2018 e Delatio-San Amour

Delamour är en valack med dressyrstam som vidareutbildas av oss i hoppning och dressyr. Han har trevliga gångarter och god ridbarhet. Och fantastiskt söt!

Gulianco -  f. 2012 e Goldfever II-Glückspilz

Vår valack i lite mindre modell: Gulianco. Han är tävliad felfritt i 1,20-hoppning, med en av våra elever från tävlingsinriktningen. Vidare är han utbildad Msv C dressyr och har ett otroligt härligt temperament, och kan också ridas av alla!

Gunvald - f. 2005 e. Graf Grannus ue. Piccard

Här har vi en hoppglad och snäll häst vars bröder tävlar Grand Prix i hoppning. Gunvald själv har tävlat lite lättare klasser hoppning med skolans elever. Utöver det har han en fantastisk inställning till livet: alltid positiv och glad!

Harald - f. 2006 e Heraldik xx – Calypso II

Mjuk, fin och härlig häst med tre bra gångarter, så vill vi beskriva Harald. Han är alltid snäll och har mycket framåtbjudning. Han är utbildad LA dressyr, och tävlad LB med elever från skolan.

Here We Go  - F. 2017 E Hickstead White - Camax L

Here we go är ett trevligt och vackert sto, som är tävlad 1,00 meter hoppning och utbildad Lätt A dressyr. Precis som namnet antyder är hon pigg och framåt, samt positiv och glad för att jobba.

Ikarus - f. 2017 e Asgards Ibiza - Benetton Dream

Ikarus är en flott och fin valack med härligt temperament, modell större. Han har  fina gångarter, tävlat Lätt A dressyr med en andraplacering och vunnit 6-årsklass! I hoppningen är han utbildad för lättare nivå.

Nordiclights Warbucks Just Lady Hawk - F. 2015 e Fallen Ash Farms Warbucks A - Champion Farms Nighthawk A

Stallets stjärna och glädjespridare finns i vår Lill-Lady! Med sin blotta uppenbarelse som renrasig amerikansk miniatyrhäst sprider hon glädje och gemenskap: alla vill samlas hos Lady! Utöver det används hon i vår körundervisning, framför allt tillsammans med eleverna i åk 1 som läser kursen Ridning och körning. Hon är även en linslus och syns ofta på våra sociala medier.

Las Vegas - f. 2007 e. Lissabon – Contender

Las Vegas är en mångsidig häst som är tävlad medelsvår hoppning och lätt klass dressyr i Tyskland. Han är även tävlad av skolans elever med placeringar upp till 120cm hoppning och medelsvår B i dressyr: med vinst! Utöver det är han en lättriden häst med hög ridbarhet i såväl hoppning som dressyr, dessutom är en han en otroligt vacker häst. På honom får alla känna sig som en stjärna!

Levantino - f. 2008 e Levistano ue Domenico xx

Levantion är en mycket trevlig valack som har vinster och placeringar upp till Medelsvår B dressyr, men han är utbildad högre. Tillsammans med sina tre fina gångarter och fina framåtbjudning är han en riktig stjärna med hög ridbarhet!

Lillian - F. 2018 e Livaldon - Florestan

Lillian är ett lugnt och trevligt sto som vidareutbildas i hoppning och dressyr, där tyngdpunkten kommer att läggas vid dressyrutbildningen. Lillian gjorde dessutom sitt "Stutenprüfung" i Tyskland som treåring med mycket fina poäng!

My Million - F. 2016 e Mylord Carthago-Kolibri

Som namnet My Million, med smeknamnet Milton, vittnar om har vi här en supertrevlig hopphäst! Han är tävlad 1,10 meter hoppning och utbildad Msv C dressyr,. Milton rör sig fint och har en hög ridbarhet. Utöver det har "Milton"  en mycket fin härstamning. Fadern Mylord Carthago var finalist i UVM som fyra-, fem-och sexåring och placerade sig fyra som sjuåring. Därefter hade han en otroligt framgångsrik karriär med Penelope Leprevost. Ekipaget var finalister i världscupen 2004, har ett lagsilver från VM 2010 och lagsilver i EM 2011, där han även var sjua internationellt. Mylord Carthago tävlade i OS 2012 och har vunnit otaliga CSI5* Grand Prix.

Neelske F. 2018 e Comthago - Iberio

Bedårande sött sto av mindre modell och med en mycket bra stamtavla, Neelskes mamma har lämnat två godkända hingstar som båda tävlar svår klass, den ena internationellt.

Robina F. 2016 e Rosario-Flexio

Robina är ett  snällt och trevligt sto av lite mindre modell med tre fina gångarter. Hon är tävlad Lätt B dressyr, har vunnit Lätt C, och är utbildad för Lätt A. Vidare är hon utbildad för lätt klass hoppning samtidigt är hon modig och duktig när det kommer till hoppning i terräng! Fun fact är att hon är född och uppvuxen hos Anna och Gunnar på Skalkagården!

Ross - f. 2014 e Rosario-Rascalino

Här har vi en till häst som är född hemma hos Anna och Gunnar på Skalkagården! Ross är utbildad på Stall Ramsbrock i Tyskland, där han är utbildad Lätt A dressyr och 1,00 m i hoppning.

Struvensee - F. 2010 E Sir Gregory - Donnerschwee

Struvensee är en otroligt lugnt och trevlig dressyrhär med tre härliga gångarter. Sedan han kom till skolan har han lärt sig att hoppa enkla banor utan problem, och vidare är han utbildad Medelsvår B dressyr.

Sunset Paradise - f. 2012 e Surprice – Wolkenstein II

Sunset Paradise är bår svarta dressyrstammade skönhet som 2,5 åring godkändes för avel. Han kastrerades som fyraåring. Som femåring, 2017, kvalade han till Elmia Scandinavian Horse Show där han kom på plats fem i finalen. Efter det har han utbildats vidare mot St Georges och är på väg mot Intermediaire I (svår klass). Han är tävlad med vinster i Msv B med resultat på över 70%. Vidare är han utbildad i lätt klass hoppning, hoppar med riktigt fin teknik.

Vivo Valention - f. 2019 e Vitalis-Sir Donnerhall

Svart, mycket snygg häst i precis lagom storlek. Blev godkänd hingst som 2,5-åring men kastrerades istället för att göra vidare hingstprov. Har en riktigt fin stamtavla med fadern Vitalis som lämnat otroligt många fina tävlingshästar i dressyr, och morfadern Sir Donnerhall likaså. Modern Silvana är syster till godkända, och välkända, avelshingsten Sarkozy och i tredje led hittar man legendariska hingsten Weltmeyer!

Lämna en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter respektive utbildning som är av intresse så kontaktar vi dig så snart vi kan för att berätta mer.
Tack, din intresseanmälan har skickats till oss. Vi hör av oss inom 48h.
Ojdå! Något gick fel när formuläret skulle skickas.