Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg

Kvalitetsarbete

För dig som förälder

Att välja rätt gymnasieskola

Att välja gymnasieutbildning tillsammans med sina ungdomar är ingen enkel sak när hemmet formligen översköljs med information och reklam redan under hösten i nian. Det är ett beslut som sträcker sig i många år, som har stor betydelse och därmed är desto viktigare att det blir rätt. På Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg frågar vi varje år våra ettor vilken som var den största enskilda orsaken till att valet föll på just oss och under en rad av år är svaret entydigt; våra elever som redan går på skolan förmedlar sin nöjdhet på ett så positivt sätt att det får stor betydelse för gymnasievalet i form av kompisar, syskon, ridningen, träningen m.m. Detta ställningstagande märks också i andra mätningar.

Antalet elever som lämnar skolan har de tre senaste åren legat på låga otroliga 1,5 elev/år räknat på hela skolan. Likaså har vi en starkt talande kvalitetsfaktor på skolan genom att vi har ovanligt många syskon på skolan. Om man skall låta sitt andra eller tredje barn gå på samma gymnasieskola bekräftar detta en stor nöjdhet i familjen med denna gymnasieskola.

Denna elev- och föräldranöjdhet är ett resultat av vårt arbete med att skapa och vidmakthålla – en riktigt bra skola. Läs mer om de olika kvalitetsparametrarna i vår artikel om kvalitet.

Vår kvalitet = Fakta

Hur ska du ha möjlighet att välja rätt gymnasieskola när den ena beskrivningen är mer fantastisk än den andra och lockropen är många? Vårt tips till dig är att försöka hitta objektiva fakta om de olika skolorna. Nedan presenterar vi fakta om Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg.

Alltid behörighet till universitet och högskola

Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg ligger högt bland skolor i riket på att göra eleverna behöriga till högskolestudier. Enligt jämförelser  gjorda av SKR (Sveriges kommuner och regioner), blev 92,6% av avgångseleverna behöriga till högskola. Snittet för riket var 73,4%

Våra hästar

Alla elever rider på skolans egna hästar. Våra skolhästar är i åldrarna 5-16 år och därmed kan vi erbjuda ridning på yngre hästar såväl som på hästar som är utbildade och tävlade i medelsvår och svår klass. Flertalet av hästarna tävlas av elever och lärare.

Trivsel och trygghet

Skolan genomförde enkätundersökning angående trivsel och trygghet i oktober 2022. Resultatet visar att 100 % av eleverna på skolan känner sig trygga. Avhoppen från Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg är mycket små, mindre än 1% per år enligt Skolverkets definition.

Lärarkompetens

Lärarna på Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg är både behöriga och kompetenta. Av ämneslärarna är 100% behöriga gymnasielärare, många med dubbla examina. På skolan finns både veterinär och leg. djursjukskötare anställda.
Bland lärarna i hästämnen finns förbundstränare och lärare med domarutbildning.
Några ord från skolans grundare

Ett stort paket med snöre om…

När du mår bra så vill, kan och orkar du mycket mer. Då blir allting roligare.
Vi som driver Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg har tidigare jobbat med allt från skolhälsovård till skolförvaltning. Därför vet vi att det inte räcker med välinredda salar och duktiga lärare för att uppnå harmoni och bra studieresultat. Det behövs ett sammanhang där elever och personal arbetar tillsammans, mot samma mål. Och det krävs en miljö där alla trivs och känner gemenskap. På djupet. Det har vi skapat här.

Hästarna och de andra djuren är en del av helheten – men det är mängder av andra saker som gör oss annorlunda. Vi tänker nytt, tänker om, tänker annorlunda för att få dig att prestera ditt bästa och samtidigt utvecklas som människa. Du kommer att förstå vad vi menar när du kommer hit… Här andas stämningen lika delar ambition, omtanke och glädje.
Du älskar stora eller små djur. Här varvar du skolarbetet med ditt djurintresse. Därför blir skolan mer än en pluggkoloni – den blir en efterlängtad del av vardagen. Då tror vi att det blir lättare att lära. För livet.

- Anna Genfors, skolans grundare

Fakta om skolan

Rid- & Djursjuksvårdsgymnasiet Helsingborg

Siffror läsåret 22/23

Antal avgångselever 55
Varav med gymnasieexamen 52 (94,5%)
Varav med GRB högskola 48 (87%)
Medelvärde slutbetyg 15.78 
Externa yrkesexamen åk 3 34 (28 3a +6 3b)
APL utomlands 11 (Färre än 10 under många år)
Andel godkända NP Ma1a 85% 
Andel godkända NP Sv1 94%
Andel godkända Np Eng5 92%
Upplevd trygghet åk 1 100%

Lämna en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter respektive utbildning som är av intresse så kontaktar vi dig så snart vi kan för att berätta mer.
Tack, din intresseanmälan har skickats till oss. Vi hör av oss inom 48h.
Ojdå! Något gick fel när formuläret skulle skickas.