Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vi skapar förutsättningar för en professionell karriär

Karriär | Djursjukvård

Karriär | Djursjukvård

Följ våra elever som utbildat sig inom våra djursjukvårdsprogram.

Under skolans 20 år har många elever gått en utbildning hos oss och efter studenten fortsatt inom sitt intresseområde där de gjort karriär. På den här sidan finner du ett axplock av elever som har utbildat sig inom våra djursjukvårdsprogram på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och gjort karriär på olika nivåer.

Utbildning | Djursjukvård Häst

Vilma

Jag heter Vilma och tog studenten 2018. När jag gick på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg läste jag djursjukvård med utökad behörighet Häst. Efter mina 4 veckor på APL höstterminen i tvåan valde jag att läsa internationell lärling, så jag tog med min häst Ella och flyttade ner till Warendorf, Tyskland & OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt. För att jag skulle kunna fortsätta läsa djursjukvårdar-programmet hade jag praktik 1 dag i veckan på en av Europas bästa hästkliniker - Tierklinik Telgte. Vilket var otroligt lärorikt!

Sommaren 2018 tog jag studenten med dubbla examen - diplomerad hästskötare och djurvårdare med utökad behörighet Häst. Efter studenten fortsatte jag att jobba hos Team Ostholt, där jag jobbade sammanlagt 2 år. Jag flyttade från Tyskland till North Yorkshire, England. Där jobbade jag som stallchef hos Erika Sjöström som då var baserad hos Chris Bartle, förbundskapten för England's fälttävlanslandslag. Ett halv år i England blev det innan jag flyttade hem till Sverige igen efter nästan 3 år utomlands.

Direkt efter att jag kom hem från England blev jag timanställd på Jägersro Hästklinik, fram tills september 2019 - då blev jag fast anställd. Jag visade framfötterna och blev sedan ansvarig för poliklinik delen, det innebär att det är jag som sköter röntgen, förbereder inför diverse behandlingar, är en höger hand till veterinären, samtidigt som jag sköter all fakturering, telefon med mera.

Mitt tips till alla som ska börja eller redan går på Helsingborgs Rid & djursjukvårdsgymnasiet, gå din egna väg, kämpa och hitta tillsammans med din mentor en studieplan som passar just dig - det var så jag klarade av att ta studenten!
Jag gick min egen väg, kämpade och gav inte upp!!

Utbildning | Hästhållning Ridning + Naturvetenskap

Isabelle

Jag heter Isabelle och gick natur med ridprofil åren 2012-2015. Hösten 2015 flyttade jag sedan till Uppsala för att påbörja veterinärprogrammet och är nu inne på mitt sista (!) år. I början av utbildningen var jag fortfarande egentligen livrädd för både sprutor och blod men nu är jag här och har gjort allt från att vaccinera grisar och förlösa kalvar till att kastrera honkatter och enoch annan hingst. Man vänjer sig!

De första tre åren är främst teoretisk undervisning, men också lite levande djurkontakt i form av övningar med undervisningsgetterna- och hundarna. Därefter kommer man ut på kliniken och får öva sina kunskaper i praktiken. Det jag har framför mig nu är sommarjobb som tillförordnad veterinär i sommar och därefter examensarbete i höst. Sen är jag klar! Och trots att universitetstiden är och har varit en underbar period i mitt liv är jag nu verkligen taggad på mitt framtida yrkesliv som veterinär.

Kolla in SLUs hemsida för mer info om veterinär- eller djursjukskötarprogrammet (och många andra utbildningar!).

Utbildning | Djursjukvård Smådjur + Naturvetenskap

Rebecca Fonskov

Jag heter Rebecca Fonskov. Jag har läst djursjukvård med inriktning på smådjur och naturvetenskap på Helsingborgs Ridgymnasium mellan åren 2014-2017. Med hjälp av utbildningen fick jag in en fot i djursjukvården, där jag under skoltiden och efter studenten jobbade på Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg. Nu läser jag första året till legitimerad djursjukskötare på SLU och stormtrivs.

Utbildning | Djursjukvård + Naturvetenskap

Fanny Gunnarsson

Mitt namn är Fanny Gunnarsson och jag tog studenten från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg i juni 2016 efter att ha läst stora naturprogrammet med inriktning djursjukvård. Efter studenten åkte jag till USA ett år för att jobba som aupair.

När jag var klar med mitt år i USA började jag mina studier för att bli veterinär vid University of Veterinary and Pharmaceutical Siences i Brno, Tjeckien. Undervisningen sker på engelska med elever som till största del kommer från Europa, sen finns det även en tjeckisk klass där undervisningen är på tjeckiska. Jag hade inte hört talas om skolan innan men blev informerad och rekommenderad av veterinär Frederick Willett som undervisade på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg. För att bli antagen på universitetet behöver man klara ett antagningsprov i kemi, biologi och ha betyg i samtliga ämnen. Studierna skiljer sig något från Sverige, då vi från första terminen har först en vanlig termin med lektioner i flera ämnen och prov för att sen ha en examensperiod i sex veckor där vi har sluttentor i flera ämnen var av många är muntliga, vilket ska förbereda oss inför arbetslivet. Vi har mest teoretiska ämnen de första åren för att ge oss en bra teoretisk grund att stå på för att sen ha mer praktiska ämnen de sista åren.

För att sammanfatta trivs jag väldigt bara med mitt val att studera vidare efter Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och trivs väldigt bra i Tjeckien, det är en tuff linje med mycket eget ansvar men i slutet av dagen är det värt det.

Utbildning | Djursjukvård Sällskapsdjur

Philippa Lundahl

Jag tog studenten 2011. Efter studenten arbetade jag ett år på ett lager, i en klädbutik och på mina lediga dagar var jag dagmatte till en hund. Efter ett års arbete fick jag sommarjobb på Regiondjursjukhuset Helsingborg (nuvarande Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg). Hösten 2012 påbörjade jag mina veterinärstudier i Uppsala vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU. Under studietiden sommarjobbade jag på olika hästkliniker runt om i Sverige. Jag tog veterinärexamen i januari 2018 efter 5,5 års studier.

Under studietiden reste jag till Afrika där jag skrev mitt kandidatarbete i veterinärmedicin. Jag har även rest en del i Europa, Asien och Oceanien under tiden för mina studier men även efter examen.

Vid universitetet hade jag stor nytta av den studieteknik jag lärt mig och mitt goda handlag för djuren. Under gymnasietiden lärde jag mig att det lönar sig att kämpa och att samtidigt ha kul på vägen!

Att studera till veterinär på universitet är mycket utvecklande men det är en utbildning som ställer väldigt höga krav. Utbildningen håller ett högt tempo och det gäller att man håller fokus. Det är en stor fördel att samarbeta med sina kursare inför tentor och andra examina. Jag har fått vänner för livet och en hel del minnen, det är väldigt mycket glädje och under min tid i Uppsala utvecklades jag som människa. Det är väldigt roligt att bo i en riktig studentstad där man är flera som befinner sig i samma situation.

I dagsläget arbetar jag som smådjursveterinär på Evidensia Södra Djursjukhuset i södra Stockholm. Jag arbetar mestadels på poliklinik, akutmottagning och operation. Sedan ett par månader tillbaks varvar jag det kliniska arbetet med att vara onlineveterinär på Min veterinär, Evidensia, där djurägare kan träffa sin veterinär via videosamtal i mobilen. Jag trivs mycket bra på mitt arbete och ingen dag är den andra lik vilket jag uppskattar med mitt yrke. Det är fantastiskt att få arbeta för djurens välbefinnande och hälsa varje dag. - Philippa Lundahl / Legitimerad veterinär

Vill du veta mer om skolans möjligheter eller prata med någon i vår duktiga personal?