Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Profilinriktning

Business management
och ledarskap

Business management och ledarskap

Inriktning för dig som vill starta företag eller arbeta som chef.

Framtidens ledarskap kräver kunskap om hållbar utveckling och en klok användning av naturresurser. Visste du att 90 % av alla kvinnliga ledare och chefer har sin bakgrund i stallet?

Hos oss kan du kombinera naturbruksprogrammet med BML, Business management och ledarskap, vilket vi är unika med i Sverige. Du fåren yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidarestudier efter gymnasiet, med särskild behörighet till polis, jurist och civilekonom.

BML-profilen innehåller blocken från företagsekonomi från ekonomiprogrammet samt entreprenörskap och företagande från naturbruksprogrammet.

Under utbildningen får du driva företag på riktigt genom att starta UF-företag och du får komma ut på olika arbetsplatser för att lära dig om företagande i verkliga livet och knyta kontakter för framtiden, samtidigt som du får rida och umgås med våra hästar eller utbilda dig i hundhälsa. Det bästa av två världar!

Kombinationer

Hästhållning | Ridning

Utbildningen för dig som vill arbeta med hästar på heltid. Kombinera Hästhållning | Ridning med BML och få en "dubbel" examen.

Utveckla dig som ryttare och hästskötare på en modern anläggning tillsammans med sporthästar tränade på elitnivå (många tävlar parallellt med skolan) och lärare som många av dem själva har tävlingsmeriter. I år 3 kan du välja tävlingsinriktningen, men om du vill komma igång tidigare kan du gå med i Team HBRG där vi tränar extra och tävlar utöver den ordinarie skolundervisningen.

Vi utbildar för yrkeskompetens: du kan ta Svenska Ridsportförbundets yrkesexamen för hästskötare på skolan, inrikta dig på stallmanagement och tävla på skolans hästar. Du kan göra utlands-APL hos våra partners i Tyskland och du får goda förutsättningar att få jobb i stall på hög internationell nivå efter examen. Flera av våra elever har tagit beridarexamen i Tyskland efter gymnasiet och många har startat internationella karriärer.

Kombinationer

Hundhälsa

Utbildning för dig som vill starta hundpensionat eller bli hundförare. Kombinera Hundhälsa med BML och få en "dubbel" examen.

Hundhälsa är vår nya utbildning från hösten 2021. Fler och fler skaffar hund och kräver specialister som kan sköta allt från kloklippning till passning, många hundar behöver dessutom assistans-, terapi- och ledarutbildning.

Här fördjupar du dig i hundars hälsa och beteende, och du får göra APL hos en hunduppfödare eller på ett hundpensionat under utbildningen.

Ditt andra år är mer fokuserat på avel och raser, med inslag av viktiga miljöfaktorer att ta hänsyn till. Under ditt sista år gör vi allt för att förbereda dig för ditt kommande yrkesliv, med fokus på bland annat olika organisationer, kvalitetsfrågor och ekonomi.

Skolan finns i fräscha lokaler i centrala Helsingborg med utsikt över Öresund och våra hästar är uppstallade på toppmoderna Helsingborgs Ridhus. Våra medarbetare är kunniga specialister och behöriga lärare och vi samarbetar med specialistdjursjukhuset Evidensia i Helsingborg.

Vi lägger stor vikt vid att alla våra elever trivs och har en bra upplevelse på vår skola. Vi tror på att ha ordning och reda samt nolltolerans mot mobbning och kränkningar.

I vårt nybyggda skolkök serveras god mat som gör att eleverna orkar göra sitt bästa. Vi arbetar enligt FN:s globala hållbarhetsmål för god utbildning och hälsa och välbefinnande. Välkommen hit du också!

Följ oss på sociala medier

Bli inspirerad och häng med in i vår värld @helsingborgsridgymnasium