Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Högskoleförberedande program

Hundhälsa

Hundhälsa

Utbildning för dig som vill starta hundpensionat eller bli hundförare.

Hundhälsa är vår nya utbildning från hösten 2021. Fler och fler skaffar hund och kräver specialister som kan sköta allt från kloklippning till passning, många hundar behöver dessutom assistans-, terapi- och ledarutbildning.

Här fördjupar du dig i hundars hälsa och beteende, och du får göra APL hos en hunduppfödare eller på ett hundpensionat under utbildningen.

Ditt andra år är mer fokuserat på avel och raser, med inslag av viktiga miljöfaktorer att ta hänsyn till. Under ditt sista år gör vi allt för att förbereda dig för ditt kommande yrkesliv, med fokus på bland annat olika organisationer, kvalitetsfrågor och ekonomi.

På alla våra utbildningar lär du dig även praktiska färdigheter som hjärt-lungräddning, brandskydd, brandbekämpning, traktorkörning och körkortsteori för bil.

Profilinriktning

Naturvetenskap

Med NA-blocket får du lära dig levande naturkunskap – du kombinerar NA-ämnen med naturbrukets praktiska ämnen.

Du får läsa samtliga ämnen och kurser som ingår i naturvetenskap för högskola och universitet (behörighetsområde A13), vilket betyder mycket biologi, kemi, fysik och matematik. Detta kombineras med naturbrukets praktiska kurser med innehåll som djurens beteende, hjärt-lungräddning, brandskydd, traktorkörning och ridning eller djursjukvård, vilket gör skoldagen varierad.

Du får en yrkesexamen och får samtidigt både grundläggande behörighet till högskolan och särskild A13-behörighet. Med den kan du studera vidare på alla naturvetenskapliga universitetsutbildningar som finns i Sverige och övriga Europa. Veterinärexamen från flera europeiska länder gäller också direkt i Sverige.

Profilinriktning

BML

Framtidens ledarskap kräver kunskap om hållbar utveckling och en klok användning av naturresurser – miljö och klimat får allt större betydelse inom näringslivet.

Hos oss kan du kombinera naturbruksprogrammet med BML, Business Management och Ledarskap, vilket vi är unika med i Sverige. Du får en yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidarestudier efter gymnasiet, med särskild behörighet till polis, jurist och civilekonom.

BML-profilen innehåller blocken från företagsekonomi från ekonomiprogrammet samt entreprenörskap och företagande från naturbruksprogrammet. Under utbildningen får du driva företag på riktigt genom att starta UF-företag och du får komma ut på olika arbetsplatser för att lära dig om företagande i verkliga livet och knyta kontakter för framtiden, samtidigt som du får rida och umgås med våra hästar eller utbilda dig i hundhälsa. Det bästa av två världar!

Skolan finns i fräscha lokaler i centrala Helsingborg med utsikt över Öresund och våra hästar är uppstallade på toppmoderna Helsingborgs Ridhus. Våra medarbetare är kunniga specialister och behöriga lärare och vi samarbetar med specialistdjursjukhuset Evidensia i Helsingborg.

Vi lägger stor vikt vid att alla våra elever trivs och har en bra upplevelse på vår skola. Vi tror på att ha ordning och reda samt nolltolerans mot mobbning och kränkningar.

I vårt nybyggda skolkök serveras god mat som gör att eleverna orkar göra sitt bästa. Vi arbetar enligt FN:s globala hållbarhetsmål för god utbildning och hälsa och välbefinnande. Välkommen hit du också!

Följ oss på sociala medier

Bli inspirerad och häng med in i vår värld @helsingborgsridgymnasium