Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Högskoleförberedande program

Hästhållning | Ridning

Hästhållning | Ridning

Utbildningen för dig som vill arbeta med hästar på heltid.

Utveckla dig som ryttare och hästskötare på en modern anläggning tillsammans med sporthästar tränade på elitnivå (många tävlar parallellt med skolan) och lärare som många av dem själva har tävlingsmeriter. I år 3 kan du välja tävlingsinriktningen, men om du vill komma igång tidigare kan du gå med i Team HBRG där vi tränar extra och tävlar utöver den ordinarie skolundervisningen.

Vi utbildar för yrkeskompetens: du kan ta Svenska Ridsportförbundets yrkesexamen för hästskötare på skolan, inrikta dig på stallmanagement och tävla på skolans hästar. Du kan göra utlands-APL hos våra partners i Tyskland och du får goda förutsättningar att få jobb i stall på hög internationell nivå efter examen. Flera av våra elever har tagit beridarexamen i Tyskland efter gymnasiet och många har startat internationella karriärer.

På alla våra utbildningar lär du dig även praktiska färdigheter som hjärt-lungräddning, brandskydd, brandbekämpning och basmaskinkörning.

Profilinriktning

Naturvetenskap

Med NA-blocket får du lära dig levande naturkunskap – du kombinerar NA-ämnen med naturbrukets praktiska ämnen.

Du får läsa samtliga ämnen och kurser som ingår i naturvetenskap för högskola och universitet (behörighetsområde A13), vilket betyder mer biologi, kemi, fysik och matematik. Detta kombineras med naturbrukets praktiska kurser med innehåll som djurens beteende, hjärt-lungräddning, brandskydd, basmaskinkörning och ridning eller djursjukvård, vilket gör skoldagen varierad.

Du får en yrkesexamen och får samtidigt både grundläggande behörighet till högskolan och särskild A13-behörighet. Med den kan du studera vidare på alla naturvetenskapliga universitetsutbildningar som finns i Sverige och övriga Europa. Veterinärexamen från flera europeiska länder gäller också direkt i Sverige.

Profilinriktning

BML

Framtidens ledarskap kräver kunskap om hållbar utveckling och en klok användning av naturresurser. Visste du att 90 % av alla kvinnliga ledare och chefer har sin bakgrund i stallet?

Hos oss kan du kombinera naturbruksprogrammet med Business management och ledarskap, vilket vi är unika med i Sverige. Du får en yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidarestudier efter gymnasiet, med särskild behörighet till polis, jurist och civilekonom.

BML-profilen innehåller blocken från företagsekonomi från ekonomiprogrammet samt entreprenörskap och företagande från naturbruksprogrammet. Under utbildningen får du driva företag på riktigt genom att starta UF-företag och du får komma ut på olika arbetsplatser för att lära dig om företagande i verkliga livet och knyta kontakter för framtiden, samtidigt som du får rida och umgås med våra hästar eller utbilda dig i hundhälsa. Det bästa av två världar!

Våra skolhästar är sporthästar

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg är en yrkesutbildning och förbereder våra elever på ett sådant sätt att de ska kunna ta ett jobb i ett stall på hög internationell nivå. De hästar du möter i vårt stall är sporthästar och inte hästar av varianten vanlig ridskola. Kika i galleriet för en kort presentation av våra helt underbara hästar.

Skolans hästar

Internationell Elit

Team HBRG

Skolan finns i fräscha lokaler i centrala Helsingborg med utsikt över Öresund och våra hästar är uppstallade på toppmoderna Helsingborgs Ridhus. Våra medarbetare är kunniga specialister och behöriga lärare och vi samarbetar med specialistdjursjukhuset Evidensia i Helsingborg.

Vi lägger stor vikt vid att alla våra elever trivs och har en bra upplevelse på vår skola. Vi tror på att ha ordning och reda samt nolltolerans mot mobbning och kränkningar.

I vårt nybyggda skolkök serveras god mat som gör att eleverna orkar göra sitt bästa. Vi arbetar enligt FN:s globala hållbarhetsmål för god utbildning och hälsa och välbefinnande. Välkommen hit du också!

Följ oss på sociala medier

Bli inspirerad och häng med in i vår värld @helsingborgsridgymnasium